Tóth Bertalan az MSZP frakcióvezetője

Tóth Bertalan az MSZP frakcióvezetője

Az MSZP képviselői ott lesznek a parlament alakuló ülésén és részt vesznek az országgyűlés bizottságainak munkájában is.

Megalakult az MSZP országgyűlési képviselőcsoportja, a szocialista képviselők a posztot eddig is betöltő Tóth Bertalant választották frakcióvezetőnek - közölte az ellenzéki párt csütörtökön közleményben az MTI-vel. A tájékoztatás szerint Tóth Bertalant, aki az MSZP társelnöke is, a frakció tagjai egyhangúlag választották meg.

Újraválasztották frakcióvezető-helyettesnek Gurmai Zitát és Harangozó Tamást. A közlemény szerint a frakcióülésen döntés született arról, hogy a szocialista frakció részt vesz az Országgyűlés hétfői alakuló ülésén, és döntés született arról is, hogy a frakció tagjai részt vesznek a parlamenti bizottsági munkában is.

"A frakció tagjai képviselni fogják mindazokat, akik Magyarországot igazságos, szabad, szolidáris és klímatudatos hellyé kívánják formálni" - fogalmaztak. Az MSZP-frakciónak tíz képviselője lesz a most kezdődő parlamenti ciklusban a korábbi 15-höz képest.

Tóth Bertalan hétvégén jelentette be, hogy az MSZP őszi tisztújításán nem kíván indulni a társelnöki tisztségért, azt követően az országgyűlési képviselőcsoport vezetőjeként, a "csapat tagjaként" segíti a közös munkát.

Jövőre nem lesznek ledolgozandó szombatok

2023-ban is lesznek hosszú hétvégék, de mindegyik úgy esik, hogy nem lesznek munkával töltött szombatjaink.

  • 2022.06.03

BKIK: szmogriadó esetén eltűnhet a taxisok fele Budapestről

A taxisok fele eltűnhet az utcákról szmogriadó esetén a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szerint, ha a szmogriadó-rendeletet a jelenleg beterjesztett formájában fogadják el.

  • 2022.06.03

Változik a vonatok, a HÉV és a Volánbusz-járatok menetrendje pünkösdkor

Érdemes figyelni, mert össze-vissza variálták a napokat.  

  • 2022.06.03