Társadalmi célú kampányt indított a Nébih az élelmiszerbiztonság érdekében

Társadalmi célú kampányt indított a Nébih az élelmiszerbiztonság érdekében

Társadalmi célú kampányt indított a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az élelmiszerbiztonság érdekében, a #megelőzhető című kezdeményezésben a helyes élelmiszerkezelési szabályokra hívják fel a figyelmet - közölte a Nébih szerdán az MTI-vel.

Május 30-án indult és június 7-ig, az élelmiszerbiztonság világnapjáig tart a kampány, amelynek a középpontjában a hivatal három új szemléletformáló videója áll. A "Neked miért fontos?" kisfilm az embereket a saját érintettségükkel való szembenézésre ösztönzi. A másik két animáció pedig a helyes élelmiszerkezelés, a -tárolás és a megelőzés, vagyis az élelmiszer eredetű megbetegedések elkerülésének legfőbb lépéseit mutatja be.

Mindez azért fontos, mert az élelmiszer eredetű megbetegedések 70 százaléka a háztartásokban történik, az élelmiszerek helytelen kezelése vagy tárolása miatt.

A #megelőzhető című közösségimédia-kampány a hivatal internetes oldalain, egyebek mellett a Facebook és Instagram felületein, YouTube csatornáján fut - olvasható a Nébih közleményében.

Jövőre nem lesznek ledolgozandó szombatok

2023-ban is lesznek hosszú hétvégék, de mindegyik úgy esik, hogy nem lesznek munkával töltött szombatjaink.

  • 2022.06.03

BKIK: szmogriadó esetén eltűnhet a taxisok fele Budapestről

A taxisok fele eltűnhet az utcákról szmogriadó esetén a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szerint, ha a szmogriadó-rendeletet a jelenleg beterjesztett formájában fogadják el.

  • 2022.06.03

Változik a vonatok, a HÉV és a Volánbusz-járatok menetrendje pünkösdkor

Érdemes figyelni, mert össze-vissza variálták a napokat.  

  • 2022.06.03