Soros: A magyarok áprilisban kiszavazhatnak a hatalomból egy autokratát

Soros: A magyarok áprilisban kiszavazhatnak a hatalomból egy autokratát

A magyar származású milliárdos A STrandford Egyetemen elemezte a helyzetet.

Soros György szerint az ingatlanpiaci fellendülést követően gazdasági válsággal nézhet szembe Kína, írja a CNN alapján a szeretlekmagyarorszag.hu. A magyar származású milliárdos a Stanford Egyetem „Nehéz választások a világ demokráciái előtt” című rendezvényén egy mondat erejéig kitért az április magyar választásokra is – szemlézte az előadást a lap.

 

Az előadás bevezetőjében a 91 éves filantróp az 1936-os berlini olimpiához hasonlította a pénteken kezdődő pekingi téli olimpiát. Soros úgy fogalmaz, hogy az esemény lebonyolításával "a világ leghatalmasabb autoriter állama" csak a rendszere igazolására szeretne propagandagyőzelmet aratni.

Ezután röviden kitér arra, hogy a tavalyi német választásokat követően idén áprilisban a franciák és a magyarok is szavaznak. Az április 3-i magyar választással kapcsolatban úgy fogalmaz, hogy "a magyar választók minden esély ellenére elküldhetnek a hatalomból egy autokrata vezetőt." Ezek az események pedig az orosz-ukrán feszültség végkimenetelével együtt jelentősen befolyásolják Európa sorsát.

Soros a beszéd hátralévő részében arról beszél, hogy a kínai elnök képtelen lesz helyreállítani a bizalmat az ingatlanpiacon, mely elsősorban az iparági vállalatok fizetésképtelensége, valamint az ingatlanárak csökkenése miatt alakult ki. Emiatt az emberek, akik megtakarításaikat kormányzati nyomásra ingatlanokba forgatták, komoly veszteségeket szenvedtek el. Mindez pedig megingathatja az országot 2013 óta vezető elnök irányába a bizalmat. Soros leszögezi, hogy a kínai modell „fenntarthatatlan” volt.

 

 

Jövőre nem lesznek ledolgozandó szombatok

2023-ban is lesznek hosszú hétvégék, de mindegyik úgy esik, hogy nem lesznek munkával töltött szombatjaink.

  • 2022.06.03

BKIK: szmogriadó esetén eltűnhet a taxisok fele Budapestről

A taxisok fele eltűnhet az utcákról szmogriadó esetén a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szerint, ha a szmogriadó-rendeletet a jelenleg beterjesztett formájában fogadják el.

  • 2022.06.03

Változik a vonatok, a HÉV és a Volánbusz-járatok menetrendje pünkösdkor

Érdemes figyelni, mert össze-vissza variálták a napokat.  

  • 2022.06.03