Orbánék Budapestre hívták Trumpot

Orbánék Budapestre hívták Trumpot

A kampányát szeretné ezzel felpezsdíteni a miniszterelnök, de a volt elnök még nem reagált.

A brit Guardian írt arról pénteken, hogy a megfogalmazásuk szerint szélsőjobboldali Orbán Viktor miniszterelnök abban reménykedik, hogy Donald Trump a következő hetekben Budapestre utazik, hogy fellendítse újraválasztási kampányát. A meghívót az Alapjogokért Központ küldte el Trumpnak – mondta egy kormányzati forrás a The Guardiannek.

A felkérés azért érkezett, mert Orbán kampánymódba lép az április 3-án esedékes, szorosan kiélezett választások előtt, amikor Fidesz-pártja egységes ellenzéki összefogással néz szembe , ami a 12 évvel ezelőtti miniszterelnöksége óta a legnagyobb kihívásnak tűnik.

“A Fideszben nagyon szeretnék, ha Trump márciusban Budapestre látogatna” – mondta a forrás, aki hozzátette, Trump még nem válaszolt a meghívásra. Ha ez megtörténne, ez a látogatás lenne Trump első külföldi útja a 2020-as választások elvesztése óta.

Orbán az elsők közt lett Trump támogatója már 2016 nyarán kívánatosnak nevezte a megválasztását, amikor pedig nem sok esélyt adtak a győzelmére. Orbán nemrég telefonon beszélt Trumppal, aminek során Trump viszonttámogatta Orbánt az idei magyarországi választások előtt.

akivel telefonon is beszéltek nemrég. A beszélgetés során Trump viszonttámogatta Orbánt az idei magyarországi választások előtt.akivel telefonon is beszéltek nemrég. A beszélgetés során Trump viszonttámogatta Orbánt az idei magyarországi választások előtt.

A meghívás valószínűleg összefüggésben lehet azzal a márciusi, egy héttel a választások előtt tartott eseménnyel, amit már korábban bejelentett az Alapjogokért Központ. Az amerikai republikánus párt táborának legnagyobb eseményét, a Conservative Political Action Conference (CPAC) konferenciát Budapesten tartják, ahová ellátogat a spanyol Vox szélsőjobboldali párt vezetője, Santiago Abascal és Jair Bolsonaro brazil elnök fia, Eduardo is. A Guardian szerint a Fidesz nagyon szeretné, ha Trump beszédet is mondana a helyszínen.

Az Alapjogokért Központ vezetője, Szánthó Miklós nem reagált érdemben a Guardian megkeresésére azon túl, hogy minden meghívott prominens vendéggel kapcsolatban időben tájékoztatják a közvéleményt. Megkerestük mi is a szervezetet, hogy valóban küldtek-e meghívót Donald Trumpnak; ahogy válaszolnak, frissítjük a cikkünket.

 

 

Jövőre nem lesznek ledolgozandó szombatok

2023-ban is lesznek hosszú hétvégék, de mindegyik úgy esik, hogy nem lesznek munkával töltött szombatjaink.

  • 2022.06.03

BKIK: szmogriadó esetén eltűnhet a taxisok fele Budapestről

A taxisok fele eltűnhet az utcákról szmogriadó esetén a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szerint, ha a szmogriadó-rendeletet a jelenleg beterjesztett formájában fogadják el.

  • 2022.06.03

Változik a vonatok, a HÉV és a Volánbusz-járatok menetrendje pünkösdkor

Érdemes figyelni, mert össze-vissza variálták a napokat.  

  • 2022.06.03