Orbán Viktor szívinfarktusa "tisztességes dolog" lenne

Orbán Viktor szívinfarktusa

Az osztrák közmédia egyik vezetője a saját Facebook-oldalára írta ki véleményét, majd törölte a bejegyzést és bocsánatot kért.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) berendeli Ausztria budapesti nagykövetét az osztrák állami média egyik "vezetőjének botrányos megnyilvánulása miatt" - tájékoztatta Paczolay Máté külügyi szóvivő csütörtökön az MTI-t. Azt írta, azért rendelik be a nagykövetet, mert az Osztrák Közszolgálati Televízió és Rádió (ORF) egyik vezetője a magyar miniszterelnök halálát kívánta.

Karl Pachner, az ORF egyik ügyvezető igazgatója a Facebookon közzétett - időközben eltüntetett - bejegyzésében úgy fogalmazott, hogy Orbán Viktor szívinfarktusa "tisztességes dolog" lenne. "A durva és mélyen megdöbbentő megnyilvánulás miatt" a KKM péntek reggelre berendeli Ausztria budapesti nagykövetét, magyarázatot kér az osztrák állami média vezetőjének botrányos kijelentésére - olvasható a közleményben.

Pachner elnézést kért, miután törölte a posztot. Azt írta, hogy mikor arról olvasott, hogy Orbán lelassítja a hatodik uniós szankciós csomag elfogadását, „véletlen és félreértett megfogalmazást” választott, amit borzasztóan bán, és amiért bocsánatot kér.

„Természetesen nem »kívánom« Orbán halálát, hiába értelmezték néhányan így a szarkasztikus szövegemet. Sőt, senki halálát nem kívánom, ezért érint olyan rosszul, ami Ukrajnában jelenleg is zajlik, és ami lerántott ehhez az érzelmes, elítélendő és véletlen megfogalmazáshoz. Nagyon sajnálom, hogy ezt posztoltam” – írta.

A Standard szerint az FPÖ Pachner kirúgását követeli. Az ORF elhatárolódott a kijelentéstől, szerintük az egy alkalmazott magánvéleménye, aminek semmi köze a szerkesztési folyamataikhoz.

(mti, telex)

 

Jövőre nem lesznek ledolgozandó szombatok

2023-ban is lesznek hosszú hétvégék, de mindegyik úgy esik, hogy nem lesznek munkával töltött szombatjaink.

  • 2022.06.03

BKIK: szmogriadó esetén eltűnhet a taxisok fele Budapestről

A taxisok fele eltűnhet az utcákról szmogriadó esetén a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szerint, ha a szmogriadó-rendeletet a jelenleg beterjesztett formájában fogadják el.

  • 2022.06.03

Változik a vonatok, a HÉV és a Volánbusz-járatok menetrendje pünkösdkor

Érdemes figyelni, mert össze-vissza variálták a napokat.  

  • 2022.06.03