Orbán: élelmiszerárstopról döntött a kormány

Orbán: élelmiszerárstopról döntött a kormány

Hat termék árát fagyasztják be október 15-ei árszinten. Mindeközben az ellenzék úgy látja, ez a döntés azt mutatrja, romokban van a magyar gazdaság és az áfacsökkentés volna az igazi megoldás.

Élelmiszerárstopról döntött a kormányról, február 1-jétől hat termék árát rögzíti a tavaly október 15-én is - igaz be a miniszterelnök szerdán a közösségi oldalán.

Orbán Viktor a Facebookra szerda délután felkerült videóban, a kormányülést később közölte: az élelmiszerárak emelkedése miatt a kormány úgy döntött, hogy hat termék - a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a csirkemell és a 2,8 százalékos tehéntej - esetében beavatkozik az árak alakulásába.

A kormányfő hozzátette: ez azt jelenti, hogy ennek a hat terméknek az árát vissza kell vinni arra a szintre, ahol a múlt év október 15-én állt, és ennek minden üzletben meg kell történnie.

Közölte: február 1-jétől kezdődően már az áron lehet ezt vásárolni ezen megvásárolni. A miniszterelnök azt mondta: a kormányülésen a vírus mellett az áremelkedések kérdésével foglalkozik, hiszen - folytatta - egész Európában nőnek az árak az energiaárak emelkedése miatt.

Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt a Facebookon kommentálta a kormány szerda délutáni bejelentését az élelmiszerárstopról. Márki-Zay úgy fogalmazott: "Orbán Viktor bejelentése beismerő vallomás arról, hogy a magyar gazdaság tragikus állapotban van. Mennie kell annak a csapnivaló kormánynak, amelyik 12 éves kétharmados kormányzásának utolsó 12 évében kezd el foglalkozni a termékek árával. Felelős gazdaságpolitika helyett hatósági árakkal kezelik a vágtató drágulást, ez felér egy beismerő vallomással.”

Márki-Zay Péter azt ígérte, ha kormányra, 5 százalékban maximálják az alapvető élelmiszerek áfáját.

Nagy zaj várható keddtől egy katonai gyakorlat miatt a Dél-Dunántúlon

Magyar-amerikai közös kiképzés lesz, ami az átlagosnál hangosabb lehet.

  • 2022.05.23

GKI: pesszimisták az üzleti és a fogyasztói várakozások

Májusban az előző havinál pesszimistábbak lettek a vállalkozók és a lakosság is; a GKI konjunktúraindexe az áprilisi 8 pontos javulás után májusban 5 ponttal csökkent, ami az áprilisi "hurráoptimizmus" után ugyan visszaesés, de továbbra is derűlátó várakozásnak számít - közölte a GKI Gazdaságkutató az MTI-vel.

  • 2022.05.23

Ciccolina egy szenvedélyes éjszakát ígér Putyinnak, ha befejezi a háborút

Az egykori pornósztár egy évvel idősebbb az orosz diktátornál.

  • 2022.05.19