Márki-Zay Péter együttérzéséről biztosította az ukrán elnököt

Márki-Zay Péter együttérzéséről biztosította az ukrán elnököt

Az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje levélben fordult Ukrajna elnökéhez, Márki-Zay Péter a pártszövetség nevében mély együttérzéséről, szolidaritásáról és teljes támogatásáról biztosította Volodimir Zelenszkijt és Ukrajna valamennyi polgárát.

A miniszterelnök-jelölt szerdán az MTI-hez eljuttatott levelében kiemelte: meggyőződése, hogy a kárpátaljai magyarság alapvető érdeke a független és demokratikus Ukrajna győzelme "az agresszorral szemben", és büszkék azokra a magyarokra, akik az ukrán hadsereg tagjaiként részt vesznek ebben a hősies küzdelemben.

Hozzáfűzte: az ellenzéki pártszövetség miniszterelnök-jelöltjeként világos programmal rendelkezik Magyarország külpolitikájának nemzeti konszenzuson alapuló helyreállításához. Amennyiben a magyarországi választópolgárok arra felhatalmazást adnak, Magyarország "visszatér az euroatlanti szövetség fő értékeihez és célkitűzéseihez", és az új magyar külpolitikában Közép-Európa kiemelt szerepet tölt majd be - írta. Ebben az összefüggésben is minden segítséget és együttműködést meg kívánnak adni Ukrajnának, hogy mielőbb megtalálhassa stabil helyét és szerepét az euroatlanti közösségben - hangsúlyozta.

Márki-Zay Péter azt írta: fenntartások nélkül támogatják Ukrajna csatlakozási tárgyalásainak megkezdését az Európai Unióval és minden segítséget megadnak az országnak a csatlakozási folyamat során.

Jövőre nem lesznek ledolgozandó szombatok

2023-ban is lesznek hosszú hétvégék, de mindegyik úgy esik, hogy nem lesznek munkával töltött szombatjaink.

  • 2022.06.03

BKIK: szmogriadó esetén eltűnhet a taxisok fele Budapestről

A taxisok fele eltűnhet az utcákról szmogriadó esetén a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szerint, ha a szmogriadó-rendeletet a jelenleg beterjesztett formájában fogadják el.

  • 2022.06.03

Változik a vonatok, a HÉV és a Volánbusz-járatok menetrendje pünkösdkor

Érdemes figyelni, mert össze-vissza variálták a napokat.  

  • 2022.06.03