Márki-Zay nem veszi fel a mandátumát a parlamentben

Márki-Zay nem veszi fel a mandátumát a parlamentben

Marad Hódmezővásárhely polgármestere.

Nem veszi fel a mandátumát a parlamentben Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje tudatta a Facebook-oldalán. "Hosszas mérlegelés után úgy döntöttem, hogy nem ülök be a parlamentbe - nekem most Vásárhelyen kell megvédenem a vásárhelyi gyerekeket attól, hogy a Fidesz elvigye őket golyófogónak Ukrajnába, köztük négy, még csak nem is katona fiaimat" - fogalmazott a politikus, Hódmezővásárhely polgármestere szerdai bejegyzésében.

Azt írta, már a választás előtt is sokszor elmondta kérdésekre válaszolva, hogy a választás eredménye akkor sem legitim, ha mi győzünk - és nem elsősorban a választási csalások, a házhoz vitt levélszavazatok, a törvényesített voksturizmus és az állásuk elvesztésével fenyegetett vagy megvásárolt vidéki választók miatt.

Szerinte a választók jelentős részét ugyanis teljesen félretájékoztatta az "egyoldalú, hazug propagandagépezet". "Védtelenek voltak a Fidesz hazugságaival szemben, tényleg elhitték, hogy a sorkatonaságba szerelmes, még a kórházakba is katonákat küldő Orbán a béke garanciája, az ellenzék pedig ki sem képzett fiatalokat küldene meghalni Ukrajnába - egy 44 milliós országba, ahová a NATO sem küld embereket, hanem kiberbiztonsági tanácsadással nyújt katonai segítséget" - fogalmazott Márki-Zay Péter.

Hozzátette: ma már a Fidesz propagandagépezete a fehérről is képes elhitetni, hogy fekete, egy jobboldali, hétgyermekes, vidéki keresztény polgármesterről, hogy Gyurcsány embere, hogy utálja a vidékieket, valamint hogy saját gyermekeit is elküldené meghalni egy idegen háborúba. Ebben a helyzetben még a látszatát sem szeretném fenntartani annak, hogy Magyarország egy parlamentáris demokrácia, ahol a parlamentben az ellenzék bármit is elérhet, ezért nem ülök be a listavezetőként megszerzett helyemre - közölte Márki-Zay Péter.

Azt írta, "az átjelentkezett szavazókkal együtt valószínűleg megfordul Lázár János néhány szavazatos előnye a városon belül", de Hódmezővásárhely polgármestereként így is az a legfontosabb feladata most, hogy "szeretett" városa bizalmát megerősítse, megőrizze a korrupció- és politikamentes városvezetést, a felelős gazdálkodást, és teljesítse ígéretei fennmaradó részét.

Ugyanakkor közölte azt is, hogy nem hagyja magára "azt a 106 hőst, aki a választáson elindult, ahogy az előválasztás jelöltjeit sem, a 27 ezer szavazatszámlálót, a több százezer fiatalt, a milliós roma közösséget és a kétmillió ellenzékit".

Ebben a rendszerben bebizonyosodott, hogy választásokon nem lehetett leváltani a Fideszt - de ez semmit nem vesz el abból a dicsőségből, hogy egy hősies küzdelemben magyarok százezrei küzdöttek velünk aktívan egy becsületes, nyugati elkötelezettségű, emelkedő Magyarországért - írta Márki-Zay Péter kiemelve: továbbra is felelősséget érez azért, hogy "ez a közösség együtt maradjon, és hazafias ellenállókként mindannyian küzdjünk a korrupció és az önkény ellen".

Jövőre nem lesznek ledolgozandó szombatok

2023-ban is lesznek hosszú hétvégék, de mindegyik úgy esik, hogy nem lesznek munkával töltött szombatjaink.

  • 2022.06.03

BKIK: szmogriadó esetén eltűnhet a taxisok fele Budapestről

A taxisok fele eltűnhet az utcákról szmogriadó esetén a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szerint, ha a szmogriadó-rendeletet a jelenleg beterjesztett formájában fogadják el.

  • 2022.06.03

Változik a vonatok, a HÉV és a Volánbusz-járatok menetrendje pünkösdkor

Érdemes figyelni, mert össze-vissza variálták a napokat.  

  • 2022.06.03