Márki-Zay nem nyúlna az alkotmányhoz

Márki-Zay nem nyúlna az alkotmányhoz

De népszavazást tartana egy új alkotmányról.

Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt a CEU Demokrácia Intézetében rendezett kerekasztal-beszélgetésen azt mondta, hogy nincs egyetértés az ellenzéken belül a feles többségű alkotmányozás kérdésében, épp ezért kormányváltás esetén nem nyúlnának az Alaptörvényhez, hanem népszavazásra bocsátanák az új alkotmányt. Azzal egyetértett, hogy a kétharmados törvényekkel kezdeni kell valamit, különben Orbánék kezében maradhat az irányítás. A HVG beszámolója szerint Márki-Zay mindenképp feloszlatná például a médiahatóságot.

Bár tisztában van a megosztottsággal, Márki-Zay bízik abban, hogy egy minimális alkotmány, amely lefekteti az alapvető fékek és ellensúlyok rendszerét (és azonkívül semmi mást) át tudna menni egy népszavazáson. Viszont még a pontos fékekről és ellensúlyokról sincs egyetértés a Fleck Zoltán vezette bírói csapatában.

Forrás: 444

Jövőre nem lesznek ledolgozandó szombatok

2023-ban is lesznek hosszú hétvégék, de mindegyik úgy esik, hogy nem lesznek munkával töltött szombatjaink.

  • 2022.06.03

BKIK: szmogriadó esetén eltűnhet a taxisok fele Budapestről

A taxisok fele eltűnhet az utcákról szmogriadó esetén a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szerint, ha a szmogriadó-rendeletet a jelenleg beterjesztett formájában fogadják el.

  • 2022.06.03

Változik a vonatok, a HÉV és a Volánbusz-járatok menetrendje pünkösdkor

Érdemes figyelni, mert össze-vissza variálták a napokat.  

  • 2022.06.03