Márki-Zay: minden választókerületben összegyűlt a szükséges ajánlás

Márki-Zay: minden választókerületben összegyűlt a szükséges ajánlás

Néhány óra alatt jött össze mindenhol a kellő számú ajánlás.

Mind a 106 egyéni választókerületben összeszedték az ellenzék képviselőjelöltjei számára az április 3-i országgyűlési választásokon induláshoz szükséges számú aláírását - jelentette be a baloldal miniszerelnök-jelöltje szombaton a Facebook-oldalán. Márki-Zay Péter a videóban gratulált mindazoknak, akik aláírásukkal támogatták a jelöltjeik indulását és aktivistáiknak is, akik segítettek azok összegyűjtésében.

"A minimális mennyiség tehát már önöknek köszönhetően megvan" - mondta Márki-Zay Péter, aki azt is jelezte, hogy folytatják az aláírásgyűjtéseket. A baloldal miniszerelnök-jelöltje úgy fogalmazott: "49 napunk van arra, hogy felépítsük azt a többséget (...), amely leválthatja Orbán Viktor tolvaj kormányát április 3-án".

Mérki-Zay szombati bejelentése órákkal megelőzte a Fidesz hasonló tartalmú bejelentését. Vasárnapig ugyanakkor 47 fideszes jelölt lett hivatalosan bejelentve, míg 74 ellenzéki aspiráns. 

 

Jövőre nem lesznek ledolgozandó szombatok

2023-ban is lesznek hosszú hétvégék, de mindegyik úgy esik, hogy nem lesznek munkával töltött szombatjaink.

  • 2022.06.03

BKIK: szmogriadó esetén eltűnhet a taxisok fele Budapestről

A taxisok fele eltűnhet az utcákról szmogriadó esetén a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szerint, ha a szmogriadó-rendeletet a jelenleg beterjesztett formájában fogadják el.

  • 2022.06.03

Változik a vonatok, a HÉV és a Volánbusz-járatok menetrendje pünkösdkor

Érdemes figyelni, mert össze-vissza variálták a napokat.  

  • 2022.06.03