Márk-Zay hiszi, hogy Dávid legyőzi Góliátot

Márk-Zay hiszi, hogy Dávid legyőzi Góliátot

A miniszterelnök-jelölt szerint a kormányváltás után Magyarország visszatérhet a történelem jó oldalára.

Az Egységben Magyarországért a budai Műaegyetem rakparton tartotta március 15-ei kormányváltó nagygyűlését A hatalom a népé címmel. A kapcsolataiva sokáig hencegő Orbán Viktornak nem jött senki kampányolni, ellenben Budapestre az ellenzéki gyűlésre eljött Donald Tusk, a lengyel Polgári Platform és az Európai Néppárt elnöke. Magyarországnak a történelem "jó oldalára" történő visszatérésébe vetett hitét fogalmazta meg a parlamenti választáson közös jelöltekkel induló ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltje a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából tartott ellenzéki nagygyűlésen kedden Budapesten.

Márki-Zay Péter az országgyűlési választással kapcsolatban úgy fogalmazott: "mi hisszük azt, hogy a hatalom a népé, hogy Dávid legyőzi Góliátot. Hisszük, hogy április 3-án Magyarország visszatér a történelem jó oldalára, Magyarország győztes lesz végre, hogy újra nép leszünk, hogy újra nemzet leszünk, hogy újra büszkén mondhatjuk ki, akármerre járunk is a világban, hogy magyar vagyok".

Azt kérte az ellenzéki szimpatizánsoktól, hogy győzzenek meg még három embert, és akkor kétharmaddal tudják leváltani "Magyarország történelmének legkorruptabb kormányát". Megjegyezte, hisz a csodákban és nem törik le a közvélemény-kutatások, mert ő az a politikus, aki soha nem nyert közvélemény-kutatást, de választást egyetlenegyet sem veszített el.

Márki-Zay Péter szerint Magyarország ma már nem egy népet jelent a világ számára, hanem egyetlen arcot, mivel "egy ember kisajátított minket". Miközben a hallgatóság azt skandálta, "Orbán, takarodj!", az ellenzéki politikus úgy folytatta, emiatt az arc miatt ítélik meg a magyarokat, egy ember miatt, aki hol ide fordul, hol oda, "kisstílű játszmáit játssza" a világ politikai színpadán, aki felelős azért, hogy 1848-cal ellentétben most egyre többen szégyenkeznek azért, hogy magyarok.

Úgy gondolja, az áprilisi választáson arra kell szavazni, hogy ismét "egy nép legyünk" és ne "kívülállók saját hazánkban" - hangoztatta. Elfogadhatatlannak nevezte, hogy egy ember akarja megmondani, milyenek vagyunk, kit és hogyan szeretünk, miről mit gondolunk.

Szerinte soha nem volt még ilyen egyszerű a választás: a Kelettel szemben Európát kell választani. Kitért arra is: az ellenzék attól erős, hogy sokféle. Szerinte az, amit az ellenzék négy év kemény munkájával, pártokkal és civilekkel felépített, azoknak is békésebb és biztonságosabb országot kínál, akik nem rájuk szavaznak.

Jövőre nem lesznek ledolgozandó szombatok

2023-ban is lesznek hosszú hétvégék, de mindegyik úgy esik, hogy nem lesznek munkával töltött szombatjaink.

  • 2022.06.03

BKIK: szmogriadó esetén eltűnhet a taxisok fele Budapestről

A taxisok fele eltűnhet az utcákról szmogriadó esetén a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szerint, ha a szmogriadó-rendeletet a jelenleg beterjesztett formájában fogadják el.

  • 2022.06.03

Változik a vonatok, a HÉV és a Volánbusz-járatok menetrendje pünkösdkor

Érdemes figyelni, mert össze-vissza variálták a napokat.  

  • 2022.06.03