Már főigazgatója is van a még nem is létező Fudan Egyetemnek

Már főigazgatója is van a még nem is létező Fudan Egyetemnek

Egy újabb főigazgatóval bővült a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány gárdája, miután az eddigi kuratóriumi elnök, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter mellé nemrég kinevezték Bertáné Dr. Bényi Krisztinát – írja a hvg.hu. A lap szerint a változtatást az alapítvány kuratóriuma kezdeményezte október 8-án, a változásbejegyzési kérelmet pedig a Fővárosi Törvényszék hagyta jóvá végzésében október 18-án.

Bertáné Dr. Bényi Krisztinának a hvg.hu szerint eddig nem sok köze volt az egyetemi szférához, Csongrád-Csanád megyéhez, a közigazgatáshoz és államigazgatáshoz viszont annál több. Dolgozott kormányhivatalban, majd a Miniszterelnökségen is, ahol főosztályvezető volt, később pedig Kósa Lajos titkárságvezetője. 2018 és 2020 között aztán a Modern Városok és Falvak fejlesztésének koordinációjáért felelős helyettes államtitkár volt.

A változásbejegyzési végzés szerint Palkovics és Bertáné Dr. Bényi Krisztina külön-külön is teljeskörű döntési jogkörrel bírnak. Igaz, dönteniük még nem nagyon kell semmiben, mert a Fudan Egyetem még nem működik, az építkezést sem kezdték el.

Nagy zaj várható keddtől egy katonai gyakorlat miatt a Dél-Dunántúlon

Magyar-amerikai közös kiképzés lesz, ami az átlagosnál hangosabb lehet.

  • 2022.05.23

GKI: pesszimisták az üzleti és a fogyasztói várakozások

Májusban az előző havinál pesszimistábbak lettek a vállalkozók és a lakosság is; a GKI konjunktúraindexe az áprilisi 8 pontos javulás után májusban 5 ponttal csökkent, ami az áprilisi "hurráoptimizmus" után ugyan visszaesés, de továbbra is derűlátó várakozásnak számít - közölte a GKI Gazdaságkutató az MTI-vel.

  • 2022.05.23

Ciccolina egy szenvedélyes éjszakát ígér Putyinnak, ha befejezi a háborút

Az egykori pornósztár egy évvel idősebbb az orosz diktátornál.

  • 2022.05.19