LMP: a kormányváltáshoz vezető második lépés a népszavazás

LMP: a kormányváltáshoz vezető második lépés a népszavazás

Az ellenzéki előválasztás a kormányváltás felé vezető út első lépése volt, míg a második lépés ezen az úton az ellenzék által kezdeményezett népszavazás - mondta keddi, online is követhető sajtótájékoztatóján az LMP országgyűlési frakcióvezető-helyettese,

Csárdi Antal közölte: a népszavazással azt kívánja elérni az ellenzék, hogy az álláskeresési járadék folyósítási ideje három hónapról kilencre emelkedjen, valamint azt, hogy a magyar adófizetők pénzéből ne kínai elitegyetem épüljön, hanem a magyar diákoknak kollégiumi ellátást biztosító diákváros.

Kifejtette: Európában Magyarországon a legrövidebb az álláskeresési járadék folyósításának ideje, holott a magyarok ugyanúgy megérdemlik, hogy elfogadható időt kapjanak a munkakeresésre, a diákváros pedig mintegy tízezer diák lakhatását biztosíthatná, ezt azonban ellehetetleníti a Fudan Egyetem terve.

Csárdi Antal kijelentette: a kormányváltás egyetlen célja, hogy egy élhetőbb, és az embereket a fókuszban tartó politika valósulhasson meg. Hozzátette, nemet mondanak arra a gazdaságpolitikára, amely a Fideszhez közel álló érdekcsoportok kiszolgálásáról szól.

(mti)

 

Jövőre nem lesznek ledolgozandó szombatok

2023-ban is lesznek hosszú hétvégék, de mindegyik úgy esik, hogy nem lesznek munkával töltött szombatjaink.

  • 2022.06.03

BKIK: szmogriadó esetén eltűnhet a taxisok fele Budapestről

A taxisok fele eltűnhet az utcákról szmogriadó esetén a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szerint, ha a szmogriadó-rendeletet a jelenleg beterjesztett formájában fogadják el.

  • 2022.06.03

Változik a vonatok, a HÉV és a Volánbusz-járatok menetrendje pünkösdkor

Érdemes figyelni, mert össze-vissza variálták a napokat.  

  • 2022.06.03