Karácsony Gergely visszalép Márki-Zay Péter javára

Karácsony Gergely visszalép Márki-Zay Péter javára

A főpolgármester Márky-Zay Péterrel közös sajtótájékoztatóján jelentette be, befejezte miniszterelnök-jelölti kampányát. 

Bejelentette, hogy visszalép az ellenzéki előválasztás második fordulójától Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, a Márki-Zay Péterrel 11 órára meghirdetett sajtótájékoztatóján. Karácsony azt mondta, hogy jószívvel fejezi be miniszterelnök-jelölti kampányát, és arra kéri az eddig őt támogató pártokat és szervezeteket, hogy a második fordulóban támogassák Márki-Zay Pétert. 

Karácsony Gergely könnyű szívvel hozta meg ezt a döntést, mert bízik a hódmezővásárhelyi polgármesterben, aki ismeri az ország, a vidék, az önkormányzatok problémáit. Karácsony szerint ő maga unortodox miniszterelnök-jelölt volt, hiszen azzal kezdte a kampányát, hogy elmondta, a háta közepére sem kívánja a miniszterelnök-jelöltséget. A főpolgármester szerint azonban a célja az volt, és ez most is változatlan, hogy újraegyesítsék Magyarországot.

Karácsony szerint ő azért tartott ki eddig, és azért mondta néháy napja, hogy semmiképpen sem lép vissza, mert eleget akart tenni annak a mintegy 170 ezer embernek, aki az első fordulóban rá voksolt, és eleget akart tenni azoknak a pártoknak és politikai közösségeknek, amelyek benne, illetve az ő általa képviselt zöld-szociáldemokrata programot képviseli.

A főpolgármester úgy fogalmazott: „arra a belátásra jutottam tegnap nagyjából olyan 11 óra körül, hogy ha ezt nem lépem meg, akkor Orbán Viktor marad.”

További részletek a Telex tudósításában!

 

Idén is mindenki számára ingyenes az influenza elleni védőoltás

Az oltás napokon belül elérhető lesz a háziorvosknál.

  • 2021.10.25

Októberben kétéves csúcsára emelkedett a GKI konjunktúraindexe

Októberben négyhónapos stagnálás közeli állapot után új lendületet vett a GKI konjunktúraindexének emelkedése, és kétéves csúcsára került. Az üzleti várakozások 2019 májusában voltak utoljára ilyen kedvezőek, a fogyasztói várakozások pedig háromhónapos romlás után visszaemelkedtek idei júniusi szintjükre - közölte a gazdaságkutató az MTI-vel.

  • 2021.10.25

Márki-Zay: gigászi küzdelem lesz a jövő évi választás

Az összefogást nevezte az 1956-os forradalom és szabadságharc egyik ma is érvényes üzenetének szombaton Budapesten az ellenzéki előválasztáson győztes közös miniszterelnök-jelölt; Márki-Zay Péter szerint a jövő évi országgyűlési választás "gigászi küzdelem" lesz, mivel a magyar nemzet szabadságáról szól.

  • 2021.10.25