Félmillióval próbálta elintézni Schadl a szabálytalan építkezését

Félmillióval próbálta elintézni Schadl a szabálytalan építkezését

A megkörnyékezett hivatalnokot már kirúgták. Folytatta a sorozatát a 444.

Újabb cikkel jelentkezett a 444, hogy a Schadl-Völner-ügy újabb mellékszálát mutassa be. A fővégrehajtó, - aki november óta börtönben van - szabálytalanul építkezett Siófokon és ezt kenőpénz kifizetésével gondolta megoldani.

Schadl 2020 nyarán vette meg egy 344 négyzetméteres, kivett művelési ágú, hétvégi ház, udvar megnevezésű belterületi ingatlan felét. A teljes vételár 90,5 millió forint volt. A házat egy építési vállalkozó alakította át és újította fel. A munkálatok során eltértek az engedélyezett tervtől, az épülethez kapcsolódó fedett terasz beépített területnek minősült, így az ingatlan beépítése jelentősen meghaladta a megengedett beépítési százalékot. De még a kerítést is szabálytalanul húzták fel.

Schadl nem a hagyományos utat akarta járni ahhoz, hogy megoldódjon az ügy, így kapóra jött neki, hogy egy végrehajtó kollégája felajánlotta, összehozza egy a kormányhivatalban dolgozó ügyintézővel. Arról csak feltételes módban fogalmaz az ügyészség, hogy pénzmozgás is történt végül az ügylet során, vagy csak simán elsikálták a dolgot. Az mindenesetre az iratokból kiderül, hogy a kormánytisztviselő azt ígérte, szemet hunynak a törvénysértés felett, s nem fogják helyszíni ellenőrzésen megnézni az ingatlant. A 444 cikkéből kiderül az is, hogy az érintett kormányalkalmazott munkaviszonya megszünt.

 

Jövőre nem lesznek ledolgozandó szombatok

2023-ban is lesznek hosszú hétvégék, de mindegyik úgy esik, hogy nem lesznek munkával töltött szombatjaink.

  • 2022.06.03

BKIK: szmogriadó esetén eltűnhet a taxisok fele Budapestről

A taxisok fele eltűnhet az utcákról szmogriadó esetén a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szerint, ha a szmogriadó-rendeletet a jelenleg beterjesztett formájában fogadják el.

  • 2022.06.03

Változik a vonatok, a HÉV és a Volánbusz-járatok menetrendje pünkösdkor

Érdemes figyelni, mert össze-vissza variálták a napokat.  

  • 2022.06.03