Európai színvonalú béreket ígér a DK

Európai színvonalú béreket ígér a DK

Európai színvonalú béreket, európai munkakörülményeket és tisztességes érdekképviseletet ígér egy kormányváltás esetére a Demokratikus Koalíció (DK).

Varga István, az ellenzék Somogy megye 1-es számú választókörzetében induló jelöltje csütörtöki, online sajtótájékoztatóján az Eurostat felmérésére hivatkozva azt mondta, hogy az egy órára jutó munkabér költségei alapján az uniós tagállamokban a magyar munkaerőnél csak a román és a bolgár olcsóbb.

Ez újabb bizonyítéka a Fidesz katasztrofális bérpolitikájának, mert a kormány az elmúlt 12 évben tudatosan tartotta alacsonyan a munkabéreket, hogy az embereket "kiszolgáltathassa" a külföldi, multinacionális vállalatoknak - fogalmazott a politikus. Varga István különösen drámai adatnak nevezte, hogy a magyar bérek már a V4-országok átlagától is "messze lemaradtak".

A képviselőjelölt azzal összegezett, hogy ha az ellenzék alakíthat kormányt, akkor április 3. után "nem az árak, hanem a bérek fognak nőni".

 

Jövőre nem lesznek ledolgozandó szombatok

2023-ban is lesznek hosszú hétvégék, de mindegyik úgy esik, hogy nem lesznek munkával töltött szombatjaink.

  • 2022.06.03

BKIK: szmogriadó esetén eltűnhet a taxisok fele Budapestről

A taxisok fele eltűnhet az utcákról szmogriadó esetén a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szerint, ha a szmogriadó-rendeletet a jelenleg beterjesztett formájában fogadják el.

  • 2022.06.03

Változik a vonatok, a HÉV és a Volánbusz-járatok menetrendje pünkösdkor

Érdemes figyelni, mert össze-vissza variálták a napokat.  

  • 2022.06.03