Ellenzék: csak a kormányváltás lehet kiút a történelmi zsákutcából

Ellenzék: csak a kormányváltás lehet kiút a történelmi zsákutcából

Csak a kormányváltást lehet kiút a történelmi zsákutcából, ezt bizonyította a Fidesz Novák Katalin államfővé választásával. Novák Katalin soha nem lesz minden magyar köztársasági elnöke - közölték az egységbe tömörült ellenzéki pártok az MTI-vel csütörtökön.

A DK, a Jobbik, az LMP, a Mindenki Magyarországa Mozgalom, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd által jegyzett közlemény szerint a papírforma érvényesült az államfőválasztáson azzal, hogy a Fidesz Orbán Viktor miniszterelnök jelöltjét, Novák Katalint választotta meg Áder János köztársasági elnök utódjának.

Az ellenzéki pártok szerint az új államfőre szavazók között nyilvánvalóan ott voltak "a Fidesz köztörvényesei, Völner Pál, Simonka György és Boldog István is, hogy kétszeresen is aláhúzzák: Novák Katalin a korrupt, Putyin-párti orbáni hatalom jelöltjeként válhat köztársasági elnökké, és soha nem lesz minden magyar köztársasági elnöke".

Utaltak arra, hogy Róna Péter, az egységes ellenzék közös köztársaságielnök-jelöltje parlamenti beszédében rögzítette, a magyarok a Nyugathoz, az EU-hoz és a NATO-hoz, nem pedig a putyini Oroszországhoz akarnak tartozni.

A közlemény szerint a köztársaságielnök-választás világosan megmutatta, hogy kormányváltás nélkül nincs kiút abból a történelmi zsákutcából, amelybe az Orbán-kormány 12 év Putyin-párti külpolitikája kormányozta Magyarországot.

Április 3-án, az országgyűlési választáson két világ fog szemben állni egymással, az EU-hoz, NATO-hoz tartozást és a békét az Egységben Magyarországért képviseli - hangoztatták.

Jövőre nem lesznek ledolgozandó szombatok

2023-ban is lesznek hosszú hétvégék, de mindegyik úgy esik, hogy nem lesznek munkával töltött szombatjaink.

  • 2022.06.03

BKIK: szmogriadó esetén eltűnhet a taxisok fele Budapestről

A taxisok fele eltűnhet az utcákról szmogriadó esetén a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szerint, ha a szmogriadó-rendeletet a jelenleg beterjesztett formájában fogadják el.

  • 2022.06.03

Változik a vonatok, a HÉV és a Volánbusz-járatok menetrendje pünkösdkor

Érdemes figyelni, mert össze-vissza variálták a napokat.  

  • 2022.06.03