DK: senkit nem érhet retorzió a pedagógussztrájk miatt

DK: senkit nem érhet retorzió a pedagógussztrájk miatt

A politikus szerint nem jószántukból sztrájkoltak a tanárok.

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint senkit nem érhet retorzió a hétfői pedagógussztrájk miatt - jelentette ki a DK-s Varga István, az ellenzék országgyűlési képviselőjelöltje Somogy megye 1. választókörzetében csütörtökön. A politikus a DK Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: "el a kezekkel a pedagógusoktól. Orbánék nem vegzálhatnak senkit sem, főleg nem ilyen utolsó pártállami módszerekkel, listázással, fenyegetéssel".

Szerinte Orbánnak, Káslernek és az összes felelősnek fel kellene fognia, hogy a pedagógusok nem azért sztrájkolnak, mert nincs jobb dolguk, hanem mert elkeserítő helyzetben vannak "a Fidesz-kormány agymenései" miatt. Varga István azt mondta, a kormány 12 év alatt leépítette az oktatást, megszüntette a párbeszédet a pedagógusokkal, a tananyagot a saját középkori nézeteire szabta.

Alulfizetett, gúzsba kötött, megfélemlített pedagógusokkal, egyen tankönyvből, túlterhelt diákokkal nem lehet európai jövőt építeni - hangoztatta. Azt ígérte, ha az ellenzék áprilisban leváltja a kormányt, akkor lerombolják az Orbánék által az országra erőszakolt rendszert és megreformálják az oktatást.

Jövőre nem lesznek ledolgozandó szombatok

2023-ban is lesznek hosszú hétvégék, de mindegyik úgy esik, hogy nem lesznek munkával töltött szombatjaink.

  • 2022.06.03

BKIK: szmogriadó esetén eltűnhet a taxisok fele Budapestről

A taxisok fele eltűnhet az utcákról szmogriadó esetén a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szerint, ha a szmogriadó-rendeletet a jelenleg beterjesztett formájában fogadják el.

  • 2022.06.03

Változik a vonatok, a HÉV és a Volánbusz-járatok menetrendje pünkösdkor

Érdemes figyelni, mert össze-vissza variálták a napokat.  

  • 2022.06.03