DK: a Fidesz megszorításokra készül a választás után

DK: a Fidesz megszorításokra készül a választás után

A Fidesz megszorításokra készül a választás után - mondta a Demokratikus Koalíció (DK) frakcióvezető-helyettese.

Bősz Anett szerdai, online sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy tavaly a kormány azzal az indokkal utasította vissza az uniós hitelkeret lehívását, hogy a magyar gazdaság elég erős ahhoz, hogy egyedül kikeveredjen a koronavírus okozta válságból. Akkor szakértők arra figyelmezettek, hogy a visszautasítás valódi oka az, hogy Orbán Viktor régóta harcot vív Brüsszel ellen, valamint Magyarország akkora korrupciós rátával dolgozik, hogy nem is kaphatnánk ezekből az uniós forrásokból - fogalmazott a Liberálisok elnöke.

A kormány teljes hátraarcot vezényelt a kérdésben és levelet írt az Európai Bizottságnak, hogy mégis szeretne hozzájutni ehhez a pénzhez - mondta a Pest megyei 1. választókerületben induló ellenzéki jelölt. Szavai szerint az a gond, hogyha a kormány marad, akkor az ország nem jut hozzá a forráshoz.

Ha az uniós hitelkeret nem ál rendelkezésre, akkor Magyarország igen szorult helyzetbe kerül - jelentette ki. Egyedül az ellenzék győzelme vezethet el oda, hogy Magyarország jól kezelje a koronavírus-válságot, jó viszonyt ápoljon a Nyugattal és az uniós hitelkeretet is le lehessen hívni - tette hozzá Bősz Anett.

 

Jövőre nem lesznek ledolgozandó szombatok

2023-ban is lesznek hosszú hétvégék, de mindegyik úgy esik, hogy nem lesznek munkával töltött szombatjaink.

  • 2022.06.03

BKIK: szmogriadó esetén eltűnhet a taxisok fele Budapestről

A taxisok fele eltűnhet az utcákról szmogriadó esetén a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szerint, ha a szmogriadó-rendeletet a jelenleg beterjesztett formájában fogadják el.

  • 2022.06.03

Változik a vonatok, a HÉV és a Volánbusz-járatok menetrendje pünkösdkor

Érdemes figyelni, mert össze-vissza variálták a napokat.  

  • 2022.06.03