DK: a Fidesz egy Békés megyei önkormányzat épületében gyűjtött aláírásokat

DK: a Fidesz egy Békés megyei önkormányzat épületében gyűjtött aláírásokat

A Fidesz jogsértő módon a Békés megyei Elek polgármesteri hivatalában gyűjtött választási aláírásokat - állítja a Demokratikus Koalíció (DK).

Leel-Őssy Gábor, a Békés megyei 3. választókörzetben induló ellenzéki jelölt szerdai, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy erről a Fidesz helyi képviselőjelöltje osztott meg fotókat egy közösségi oldalon. A politikus hangsúlyozta, hogy a választási törvény alapján az önkormányzat épületében tilos aláírásokat gyűjteni.

Közölte, hogy az ügyben készített beadványukat a helyi választási bizottság azzal az indokkal utasította el, hogy a fotókon nem felismerhetőek a személyek, a Nemzeti Választási Bizottság pedig arra hivatkozással, hogy a helyiség nem beazonosítható.

Leel-Őssy Gábor kiemelte: a helyi választási bizottság még azt állapította meg, hogy "a kifogásolt fotók megállapíthatóan Elek város önkormányzata hivatalos helyiségében, a házasságkötő teremben készültek".

A képviselőjelölt közölte, hogy ezek után a Kúriához fordulnak.

Jövőre nem lesznek ledolgozandó szombatok

2023-ban is lesznek hosszú hétvégék, de mindegyik úgy esik, hogy nem lesznek munkával töltött szombatjaink.

  • 2022.06.03

BKIK: szmogriadó esetén eltűnhet a taxisok fele Budapestről

A taxisok fele eltűnhet az utcákról szmogriadó esetén a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szerint, ha a szmogriadó-rendeletet a jelenleg beterjesztett formájában fogadják el.

  • 2022.06.03

Változik a vonatok, a HÉV és a Volánbusz-járatok menetrendje pünkösdkor

Érdemes figyelni, mert össze-vissza variálták a napokat.  

  • 2022.06.03