Csányi szerint akár 1700 milliárdos költségvetési kiigazítás is jöhet

Csányi szerint akár 1700 milliárdos költségvetési kiigazítás is jöhet

Az OTP vezér nem túl optimista.

Kilenc százalékos infláció, 3,5 százalék körüli gazdasági növekedés akár 7-8 százalékos fizetésimérleg-hiány is lehet és 360-390 közötti euró árfolyamra számít Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója.

Az Inforádióban azt mondta, ha a kormánynak nem sikerül megállapodnia az uniós forrásokról, és az ukrajnai háború is elhúzódik, akár 1700 milliárd forintos kiigazításra is szükség lehet. Ha sikerül megegyezni és a háború is végetér elég lehet 500 milliárdos kiigazítás is.

Csányi szerint az év második felében már csökkenni fog az infláció, és reméli, hogy addigra a jegybanki alapkamat is visszatér az 5 százalékos szintre (most 5,4 százalékon áll, és szerinte 7-ig is felmegy).

 

A hatósági árakról - amiket szerdán meghosszabbítottak júliusig - azt mondta, átmenetileg lehet ilyen intézkedésekkel korlátozni az árakat, de tartósan nem. Szerinte az árstop hatására már növekedni kezdett a rosszabb minőségű, külföldi termékek importjának aránya. Csányi néhány napja a rezsicsökkentést is kritizálta.

 

Jövőre nem lesznek ledolgozandó szombatok

2023-ban is lesznek hosszú hétvégék, de mindegyik úgy esik, hogy nem lesznek munkával töltött szombatjaink.

  • 2022.06.03

BKIK: szmogriadó esetén eltűnhet a taxisok fele Budapestről

A taxisok fele eltűnhet az utcákról szmogriadó esetén a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szerint, ha a szmogriadó-rendeletet a jelenleg beterjesztett formájában fogadják el.

  • 2022.06.03

Változik a vonatok, a HÉV és a Volánbusz-járatok menetrendje pünkösdkor

Érdemes figyelni, mert össze-vissza variálták a napokat.  

  • 2022.06.03