Bírságot kapott engedély nélküli építkezésért Rogán Cecília

Bírságot kapott engedély nélküli építkezésért Rogán Cecília

Csak a választás után voltak hajandóak Hadházy Ákos kérdéseire válaszolni.

“A kormányhivatal a választás után elismerte, hogy Rogán Cecília engedély nélkül építkezik a Balaton-felvidéki Nemzeti Park védett területén.” - írta friss Facebook-posztjában hadháhzy Ákos. A Momentumos politikus korábban beszámolt róla, hogy a propagandaminiszter második felesége Tihanyban megvett egy ingatlant, amit "felújítás" címén a földig rombolt, hogy egy teljesen új villát építsen (engedély nélkül). hadházy szerint Rogán exneje tudta, hogy illegálisan építkezik, ezt ezért egy három méteres paravánnal próbálta leplezni..

Szerinte ennél csak az állampárt által uralt Kormányhivatal építésügyi és örökségvédelmi osztályának viselkedése volt a bizarrabb. A kérdésére arra hivatkozva késleltették a válaszadást, hogy a járványvédelemmel voltak elfoglalva. “Az építésügyön” - nyomatékosította Hadházy a helyzet abszurditását.

Hadházy Ákos úgy látja, a válasz azért kellően ködös, egyrészt ír arról, hogy büntettek és az építkezés leállítására szólítottak fel, de azt is írja, hogy az eddigi tevékenység nem volt engedélyköteles (nyilván a bontásra gondol). Azért a hivatal megküldte a bejelentés szövegét is, amiből jól látszik, hogy miről van szó.

Jövőre nem lesznek ledolgozandó szombatok

2023-ban is lesznek hosszú hétvégék, de mindegyik úgy esik, hogy nem lesznek munkával töltött szombatjaink.

  • 2022.06.03

BKIK: szmogriadó esetén eltűnhet a taxisok fele Budapestről

A taxisok fele eltűnhet az utcákról szmogriadó esetén a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szerint, ha a szmogriadó-rendeletet a jelenleg beterjesztett formájában fogadják el.

  • 2022.06.03

Változik a vonatok, a HÉV és a Volánbusz-járatok menetrendje pünkösdkor

Érdemes figyelni, mert össze-vissza variálták a napokat.  

  • 2022.06.03