Azt kéri egy kis benzinkút, ne náluk tankoljanak, mert nem akarnak bezárni

Azt kéri egy kis benzinkút, ne náluk tankoljanak, mert nem akarnak bezárni

Az árbefagyasztás miatt a szokatlan kérés.

A Tolna megyei Györköny benzinkútjának üzemeltetői egy Facebook-posztban kérik az ügyfeleket, hogy ha tehetik, ne náluk tankoljanak – amíg tart az árkorlátozás –, mert a hatósági árak miatt folyamatosan veszteséget termelnek, és nem szeretnének tönkremenni, bezárni. A benzinkút üzemeltetői többször is köszönetet mondtak az autósoknak, hogy nem náluk tankolnak. „Könyörgésünk meghallgatásra talált. Köszönjük mindenkinek, aki nem jön tankolni. Megértő a mi kis közösségünk” – írták.

Országszerte mintegy száz benzinkúton korlátozzák már a kiadható üzemanyag mennyiségét, írtuk ma reggel a Népszava cikke nyomán. Ez annak a következménye, hogy a kormány február 15-től további három hónapra meghosszabbította a benzinárstopot, aminek értelmében a kutak 480 forintos literenkénti árnál nem adhatják drágábban a 95-ös oktánszámú benzint, ahogy a dízelt sem.

A térségi fuvarozók, ha csak tehetik, ma már Magyarországon tankolnak, valamint a szlovák és az osztrák határ túloldalán élők is kannákban hordják innen haza az olcsóbb üzemanyagot. A 480 forintos kiskereskedelmi árkorlát hatására azok a nagy igényű fogyasztók is megjelentek a kutakon, akik eddig közvetlenül a nagykereskedőktől szerezték be az üzemanyagot.

Hogy az árstop csődbe viheti hosszútávon a kisebb kutakat, arról itt írtunk bővebben. A Mol mindenesetre már bejelentkezett, hogy szívesen átveszi az árstop miatt bajba kerülő benzinkutak üzemeltetését.

 (telex)

 

Jövőre nem lesznek ledolgozandó szombatok

2023-ban is lesznek hosszú hétvégék, de mindegyik úgy esik, hogy nem lesznek munkával töltött szombatjaink.

  • 2022.06.03

BKIK: szmogriadó esetén eltűnhet a taxisok fele Budapestről

A taxisok fele eltűnhet az utcákról szmogriadó esetén a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szerint, ha a szmogriadó-rendeletet a jelenleg beterjesztett formájában fogadják el.

  • 2022.06.03

Változik a vonatok, a HÉV és a Volánbusz-járatok menetrendje pünkösdkor

Érdemes figyelni, mert össze-vissza variálták a napokat.  

  • 2022.06.03