A Mol-vezér szerint a benzinár-stopot középtávon ki kell vezetni!

A Mol-vezér szerint a benzinár-stopot középtávon ki kell vezetni!

Hernádi Zsolt szerint akár áruhiányt is eredményezhet a jelenlegi árszabályozás.

“Közép-Európa ma nincs abban a helyzetben, hogy egyik napról a másikra leváljon az orosz kőolajról”– közölte a Mol közgyűlésén a társaság elnök-vezérigazgatója. Az mfor.hu szerint Hernádi Zsolt világossá tette, a leváláshoz legalább 2 évre, többszáz millió dollárra lenne szükség.

A cég finomítóit alapvetően az orosz kőolaj feldolgozására tervezték. Ha holnaptól nem érkezne orosz kőolaj a Barátság­-vezetéken, akkor 2-4 év és 500-700 millió dollár kellene, hogty tudják biztosítani a régió ellátási szintjét.

  Mol elnök-vezérigazgatója kitért a július 1-jéig meghosszabbított üzemanyagár-stopra is (mely keretében a lakosságnak a benzinért és a gázolajért sem kell többet fizetnie 480 forintnál, noha enélkül a benzin literje ma 591, a gázolajé 674 forintba kerülne. Hernádi szerint sokáig nem lehet fenntartani a benzinár-stopot, mert elfogynak az erőforrások.

Ezért szerinte középtávon ki kell vezetni ezeket az átmeneti intézkedéseket, vissza kell térni a piaci normákhoz. Ha ez nem történik, akkor áruhiány léphet fel, esetleg társadalmi feszültségek keletkezhetnek.

 

Jövőre nem lesznek ledolgozandó szombatok

2023-ban is lesznek hosszú hétvégék, de mindegyik úgy esik, hogy nem lesznek munkával töltött szombatjaink.

  • 2022.06.03

BKIK: szmogriadó esetén eltűnhet a taxisok fele Budapestről

A taxisok fele eltűnhet az utcákról szmogriadó esetén a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szerint, ha a szmogriadó-rendeletet a jelenleg beterjesztett formájában fogadják el.

  • 2022.06.03

Változik a vonatok, a HÉV és a Volánbusz-járatok menetrendje pünkösdkor

Érdemes figyelni, mert össze-vissza variálták a napokat.  

  • 2022.06.03