A honvédelmi bizottság összehívását kezdeményezik ellenzéki képviselők

A honvédelmi bizottság összehívását kezdeményezik ellenzéki képviselők

Tisztáznák tényleg ismét beakarja-e a vezetni a kormány a hadkötelezettséget. 

Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának azonnali összehívását kezdeményezik ellenzéki képviselők a szakminiszter hétvégén tett kijelentései után - közölte hétfői online sajtótájékoztatóján Vadai Ágnes (DK), a testület alelnöke.

A Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese arról beszélt: a hétvégén "szintet lépett a kormány pávatánca az orosz-ukrán háború ügyében", amikor Benkő Tibor honvédelmi miniszter egy lakossági fórumon "meglehetősen furcsa, ellentmondásos és a miniszterelnököt meghazudtoló" kijelentéseket tett.

Míg a háború első két hetében" a miniszterelnöktől folyamatosan azt hallgattuk", hogy a Magyar Honvédség a NATO segítsége nélkül is képes biztosítani a magyar emberek biztonságát, Benkő Tibor ennek a homlokegyenest ellenkezőjét állította - fogalmazott az ellenzéki képviselő.

Megdöbbentőnek, felháborítónak és megengedhetetlennek nevezte, hogy a kormányfő és a szakminiszter egymásnak ellentmondó kijelentésekkel rombolja az emberek biztonságérzetét.

Vadai Ágnes szerint emellett azt is tisztázni kell a bizottsági ülésen, hogy valóban vissza akarja-e vezetni a kormány a sorkatonai szolgálatot, aminek megszüntetését 2004-ben a Fidesz először nem támogatta. Bár Orbán Viktor a szavak szintjén stratégiai nyugalomról beszél, valójában "teljes fejetlenség uralkodik a kormányban" az orosz-ukrán háborút illetően. Ez pedig azt erősíti meg, hogy Magyarország biztonságát csak és kizárólag a stabil és erős EU- és NATO-tagság garantálja, bármennyire is zavarja ez a "még mindig Putyin kegyeit kereső" magyar miniszterelnököt és kormányát - tette hozzá.

Jövőre nem lesznek ledolgozandó szombatok

2023-ban is lesznek hosszú hétvégék, de mindegyik úgy esik, hogy nem lesznek munkával töltött szombatjaink.

  • 2022.06.03

BKIK: szmogriadó esetén eltűnhet a taxisok fele Budapestről

A taxisok fele eltűnhet az utcákról szmogriadó esetén a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szerint, ha a szmogriadó-rendeletet a jelenleg beterjesztett formájában fogadják el.

  • 2022.06.03

Változik a vonatok, a HÉV és a Volánbusz-járatok menetrendje pünkösdkor

Érdemes figyelni, mert össze-vissza variálták a napokat.  

  • 2022.06.03