400 forint is volt egy euró

400 forint is volt egy euró

Történelmi mélypontra zuhant a forint, aminek legfőbb oka a szomszédban zajló Orosz-ukrán háború, de a régiós devizákhoz képest is alulteljesít a magyar fizetőeszköz.

A forint árfolyama elérte a 400-as szintet az euróval szemben – írja a Portfolio.

Hétfőn reggel még 388 körül volt a forint, délelőtt már 393 felett járt, nem sokkal tíz után érte el a 400 forintos árfolyamot az euró.

A Portfolió legfrissebb híre szerint kerek szinteknél általában megtorpan az árfolyam, ezt látjuk a forint árfolyamában is. Jelenleg 397,4-es szinten áll az EURHUF, ami napon belül továbbra is jelentős, 2,8%-os gyengülést jelent. A dollárral szemben ennél is nagyobb, 3,3%-os a gyengülés, a jegyzés 365,9. A régiós devizákat is ütik, de messze nem olyan mértékben, mint a forintot: a zlotyi és a korona is 1% körül gyengült ma. A rossz hangulat az orosz-ukrán háború miatt van, így érdemi enyhülést is csak a háborúval kapcsolatos kilátások javulása hozhat.

 

Jövőre nem lesznek ledolgozandó szombatok

2023-ban is lesznek hosszú hétvégék, de mindegyik úgy esik, hogy nem lesznek munkával töltött szombatjaink.

  • 2022.06.03

BKIK: szmogriadó esetén eltűnhet a taxisok fele Budapestről

A taxisok fele eltűnhet az utcákról szmogriadó esetén a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szerint, ha a szmogriadó-rendeletet a jelenleg beterjesztett formájában fogadják el.

  • 2022.06.03

Változik a vonatok, a HÉV és a Volánbusz-járatok menetrendje pünkösdkor

Érdemes figyelni, mert össze-vissza variálták a napokat.  

  • 2022.06.03