12 év után mindenkinek mennie kellett - viccelt az Operaház igazgatója

12 év után mindenkinek mennie kellett - viccelt az Operaház igazgatója

Az eseményen ott volt Orbán Viktor miniszterelnök is, aki nem díjazta annyira a viccet.

„Szeretném megköszönni a miniszterelnök úr huzamos bizalmát. Én csak tudom, mert lassan elérem azt a határt, ami még a magyar operaházi történetben nem volt. Tizenkét év! Azután már tényleg mindenkinek mennie kellett”

– így büszkélkedett Ókovács Szilveszter a saját hosszúra nyúlt igazgatóságával az Operaház felújított épületének átadóján. Majd azzal a vicckísérlettel folytatta, hogy „nem akar ötleteket adni, de ez tényleg lassan elközeleg”.

Azt, hogy ez mekkora sikert aratott a lassan épp 12 éve hivatalban lévő magyar miniszterelnök páholyában, az M5 közvetítése megmutatta: összességében mérsékeltet. Orbán Viktor csak összenézett a feleségével, Lévai Anikóval, de az áthallásos tréfa az előttük ülő Schmitt Pált azért megnevettette - számolt be a közjátékról a Telex.

Az operaház megnyitóját az M5 közvetítette, de az szerdán már nem volt elérhető az MTVA archívumában. Viszont a miniszterelnöki páholy reakciója felkerült Márki-Zay Péter YouTube-csatornájára.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jövőre nem lesznek ledolgozandó szombatok

2023-ban is lesznek hosszú hétvégék, de mindegyik úgy esik, hogy nem lesznek munkával töltött szombatjaink.

  • 2022.06.03

BKIK: szmogriadó esetén eltűnhet a taxisok fele Budapestről

A taxisok fele eltűnhet az utcákról szmogriadó esetén a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szerint, ha a szmogriadó-rendeletet a jelenleg beterjesztett formájában fogadják el.

  • 2022.06.03

Változik a vonatok, a HÉV és a Volánbusz-járatok menetrendje pünkösdkor

Érdemes figyelni, mert össze-vissza variálták a napokat.  

  • 2022.06.03