Vádat emeltek egy fegyőrökre támadó fogvatartott ellen Kecskeméten

Vádat emeltek egy fegyőrökre támadó fogvatartott ellen Kecskeméten

Vádat emelt a Kecskeméti Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki a kecskeméti börtönben egy fegyőrt többször arcon ütött, egy másikat pedig megfenyegetett és leköpött - közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Schmidt Gábor tájékoztatása szerint a férfit hivatalos személy elleni erőszakkal, becsületsértéssel és könnyű testi sértéssel vádolják.

A vádlott 2019-ben letartóztatásban volt egy emberölés miatt folyó bűnügyben a kecskeméti börtönben. Abban az évben, augusztus 12-én a ruháját átvizsgáló fegyőrt életveszélyesen megfenyegette és arcon köpte.

Fél évvel később, 2020. február 15-én a körletfelügyelő többször felszólította a férfit, hogy a hagyja el a zárkát, mire a vádlott felé rohant és arcon ütötte, ezért megbilincselték. A férfi ezután elkezdte a fejét a falhoz ütni. A fegyőr felszólította, hogy hagyja abba, a vádlott erre hirtelen hátracsapta a fejét, amellyel megütötte a sértett arcát. A fegyőr nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett - olvasható a közleményben.

 

Az idén is kinyit Budapest egyetlen dunai strandja

Az idén is kinyit a SHO Beach, Budapest egyetlen dunai strandja a Kopaszi gáton szerdán - közölte a strand területének tulajdonosa, a Property Market Kft. az MTI-vel.

  • 2022.06.01

Elítélt a bíróság két lányt, aki kirabolt egy külföldit

A rabllás idején az elkövetők 12, illetve 14 évesek voltak.

  • 2022.05.30

Felavatták az első mentőmellényállványt Balatonalmádiban

Ingyenesen biztosít mentőmellényeket gyermekek számára az a mentőmellényállvány, amit vasárnap avatott fel a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) Balatonalmádiban a település legnagyobb strandján.

  • 2022.05.30