Segítségnyújtásnak álcázták az emberrablást

Segítségnyújtásnak álcázták az emberrablást

Nehéz helyzetű embereket rabolt el anya és lánya, hogy fogvatartsák és kifosszák őket.

Büntetésük súlyosítását indítványozta a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség azoknak a nőknek, akik a házukba csaltak és ott fogva tartottak két érzelmileg befolyásolható, kiszolgáltatott helyzetben lévő embert - közölte az ügyészség szerdán, emlékeztetve arra, hogy a Debreceni Törvényszék még februárban felfegyverkezve elkövetett emberrablás bűntettében, súlyos testi sértés bűntettében és okirattal visszaélés vétségében találta bűnösnek az anya-lánya párost; 4 év 6 hónap, illetve 5 év 4 hónap börtönbüntetést kaptak.

Az ügyészség MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az anya és a lánya egy Hajdú-Bihar megyei településen nehéz anyagi körülmények között éltek, ezért elhatározták, hogy könnyen befolyásolható, támogatásra szoruló személyeket kihasználva próbálnak anyagi javakhoz jutni.

A fiatalabb vádlott prostituált volt, akinek a testvérébe - aki szintén prostitúcióból biztosította megélhetését - beleszeretett egyik alkalmi partnere. Az idős férfi hiszékenységét használták ki a vádlottak: az idősebb nő azt hazudta a férfinak, hogy a lánya tőle vár gyermeket. Erre hivatkozva elvették a nyugdíját, majd rábeszélték, hogy költözzön hozzájuk; magukhoz vették a férfi személyes okmányait és bankkártyáját, majd közölték, azokat addig nem adják vissza, amíg a nyugdíját fel nem tudják venni.

A férfit egy melléképületben tartották fogva, ahonnan végül az ablakon menekült ki és a polgármesteri hivatalban kért segítséget.

Időközben a fiatalabb vádlott egy kapcsolati válságban lévő női ismerősében találta meg újabb áldozatát: a lakhatási problémákkal küzdő nőnek segítségnyújtást színlelve és ígérve ajánlotta fel szállásnak az ingatlanukat. Odaköltözése után tőle is elvették az iratait, bankkártyáját, majd másnap megkezdődött a nő testi-lelki kínzása. Azzal vádolták, hogy nagyobb összeget tulajdonított el tőlük és napokig ütlegelték, fenyegették.

Háromnapi kínzás után mezítláb, meleg ruházat nélkül sikerült elmenekülnie; egy közeli réten figyeltek fel rá a helyiek, akik értesítették a rendőrséget. A nő a bántalmazás következtében 34 rendbeli zúzódásos és kétrendbeli égési sérülést szenvedett.

Az ügyben a Debreceni Ítélőtábla hoz majd jogerős döntést.

Az idén is kinyit Budapest egyetlen dunai strandja

Az idén is kinyit a SHO Beach, Budapest egyetlen dunai strandja a Kopaszi gáton szerdán - közölte a strand területének tulajdonosa, a Property Market Kft. az MTI-vel.

  • 2022.06.01

Elítélt a bíróság két lányt, aki kirabolt egy külföldit

A rabllás idején az elkövetők 12, illetve 14 évesek voltak.

  • 2022.05.30

Felavatták az első mentőmellényállványt Balatonalmádiban

Ingyenesen biztosít mentőmellényeket gyermekek számára az a mentőmellényállvány, amit vasárnap avatott fel a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) Balatonalmádiban a település legnagyobb strandján.

  • 2022.05.30