Rászoruló iskolásoknak gyűjt pénzt az Ökumenikus Segélyszervezet

Rászoruló iskolásoknak gyűjt pénzt az Ökumenikus Segélyszervezet

Iskolakezdés együtt! címmel tizedik alkalommal hirdet országos pénzadománygyűjtést az Ökumenikus Segélyszervezet nehéz helyzetben lévő gyerekek beiskolázásának támogatására. Ebben az évben a koronavírus-járvány miatt kétezer gyerek iskolatáskáját szeretné megtölteni a segélyszervezet.

Gáncs Kristóf, a segélyszervezet kommunikációs vezetője a gyűjtést elindító szerdai budapesti sajtótájékoztatón arról beszélt, a koronavírus-járvány sok családot hozott nehéz helyzetbe, és úgy látják, nagyon komoly lemaradások gyűltek fel a gyerekek körében. A nyári időszakban ezért különböző felzárkóztató táborokat szerveztek, az iskolakezdésre pedig kétezer rászoruló gyerekhez szeretnének eljuttatni tíz-tízezer forint értékű, személyre szabott, minőségi tanszercsomagot.

Hozzátette: fontosnak tartják, hogy minőségi iskolaszer kerüljön a táskákba, mert a jó minőségű tanszerek esélyt kínálnak arra, hogy a gyerekek büszkén és örömmel ülhessenek be az iskolapadba.

A tanszercsomagban részesülő gyerekek a segélyszervezet országos intézményhálózatának látóköréből lettek kiválasztva. A 1353-as adományvonal tárcsázása hívásonként vagy SMS-enként 250 forint támogatást jelent, negyven hívással "megtölthető" egy iskolatáska - tette hozzá.

A segélyszervezet online adományozási felülete a www.iskolakezdesegyutt.hu oldal, a nagyobb postákon gyűjtőperselyekben várják az adományokat, átutalással pedig a 11705008-20464565 számlaszámon lehet csatlakozni a felhíváshoz, a közlemény rovatban feltüntetve az "Iskolakezdés együtt!" mottót.

Wolf Kati énekesnő, a segélyszervezet önkéntese a rendezvényen elmondta: idén már tizedik alkalommal vállalta a kampány arcának szerepét. A korábbi években ezer-ezer iskolatáska megtöltése volt a cél, tavaly a koronavírus-járvány miatt már kétezer iskolatáskát töltött meg tanszerrel a segélyszervezet, így már tízezer gyermeken segítettek a tíz év alatt. Most további kétezer rászoruló gyerek iskolakezdésének megkönnyítése a szervezet célja.

A rendezvényen bemutatták azt a kisfilmet, amely a rászoruló gyermekek iskolakezdési nehézségeire és támogatásuk fontosságára hívja fel a figyelmet, és amelyet a televízióban és közösségi médiában fognak terjeszteni. A segélyszervezet egy másik kisfilmjében Lékai-Kiss Ramóna műsorvezető, a segélyszervet önkéntese az online adományozást népszerűsíti.

A segélyszervezet idén is vállalja, hogy a célként kitűzött kétezer iskolakezdési támogatáshoz szükséges összegen felül beérkező pénzadományból a szervezet országos intézményhálózatának Kapaszkodó programjaiban részt vevő, több ezer diák felzárkózását támogatja egész évben. A program a járványhelyzet alatt sem szünetelt.

Elkezdődött a Blokád című film forgatása

Elkezdődött a Blokád című film forgatása; a taxisblokád idején játszódó alkotás központi alakja Antall József, a rendszerváltás utáni első, szabadon választott miniszterelnök.

  • 2021.10.25

Viharkárok miatt riasztják a tűzoltókat országszerte

A legtöbb viharkár eddig Budapesten keletkezett.

  • 2021.10.21

Életfogytiglanra ítélték az élettársát és gyermekét meggyilkoló férfit

A férfi feltételesen se bocsátható szabadlábra.

  • 2021.10.21