Postaládájában tartotta a kokaint egy szolnoki férfi

Postaládájában tartotta a kokaint egy szolnoki férfi

Nyolc gramm kokaint és 50 gramm amfetamint találtak az elítélt postaládájában, aki másfél évet kapott két évre felfüggesztve.

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult annak a büntetett előéletű, középkorú férfinak a büntetőügye, akinek Szolnokon bérelt lakásában és az ahhoz tartozó postaládában a 2018. szeptember 27-én végzett házkutatás során mintegy 8 gramm kokaint és csaknem 50 gramm amfetamint találtak a rendőrök.

Az ügyben 2020. augusztus 17-én emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség. A Szolnoki Járásbíróság 2021. április 12-én hozott ítéletében a férfit kábítószer birtoklásának bűntette miatt 1 év 6 hónap – végrehajtásában 2 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönre ítélte.

A vádlott és védője tudomásul vették az ítéletet. Az ügyészség azonban a vádlott terhére, súlyosításért fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen befejeződött.

A fellebbezés eredményre vezetett. A Szolnoki Törvényszék 2021. július 5-én meghozott másodfokú ítéletében a férfival szemben első fokon kiszabott felfüggesztett börtönbüntetés időtartamát fél évvel, 1 év 6 hónapról 2 évre felemelte, és a próbaidő tartamát is az első fokon kiszabott tartam duplájában, 2 év helyett 4 évben határozta meg.

Szecsuáni csípős mártásokat hívtak vissza

A mustárérzékényekre jelenthet veszélyt a mártás.

  • 2021.10.15

Az E.ON földkábelekkel óvja a túzokokat

Uniós forrásból védik az állatokat.

  • 2021.10.14

Tizenhét évre ítéltek egy testvérgyilkost

Az ítélet nem jogerős.

  • 2021.10.14