Orbánban hinni kell, és nem szabad kételkedni

Orbánban hinni kell, és nem szabad kételkedni

G. Fodor szerint az értelmes vita ott vehetné kezdetét, ha az előfeltevései alapján próbálnák megérteni, mit akar Orbán, tehát hinnének, nem pedig kételkednének.

Az Orbán-csapat tagja vagyok, oda van írva a könyv hátlapjára - mondja a 24.hu-nak adott interjúban "Az Orbán-szabály" című könyv szerzője, G. Fodor Gábor. Szerinte két nagy iskola van: "az egyik szerint a kétely vezet el a tudáshoz, a másik szerint a hit. Ma minden a kételyről szól, pedig megítélésem szerint a hit nemcsak a csapat tagjává avat, de a tudás birtokába is juttat. Ha hiszel abban, amit a közösséged képvisel, akkor azt is megérted, hogy mit és miért csinál."

A Századvég kuratóriumi elnöke szerint: "akik ma a kormányon lévőket kritizálják, a kételyből indulnak ki, ezért elvétik a célt, és azt sem értik, mi történik ma Magyarországon. Azt gondolják, hogy nincs semmi magasabb terv, nemes mozgatórugó, méltányolandó szándék abban, amit Orbánék akarnak, ezért folyton oda lyukadnak ki, hogy csak a piszkos zsebek megtömése vagy a még több hatalom a magyarázat. Szerintem ez tévedés és ostobaság."

G. Fodor azt mondta, hogy "az értelmes vita ott vehetné kezdetét, ha az előfeltevései alapján próbálnák megérteni, mit akar Orbán, tehát hinnének, nem pedig kételkednének. A politikában nem lehet nagy dolgokat végrehajtani anélkül, hogy ne hinnél, és aki erre is azt mondja, hogy ez csak duma meg kommunikáció, az a kétely nyelvén beszél."

Nem gondolja, hogy Karácsony Gergely riválisa lehet Orbán Viktornak. "És mi lenne akkor, ha mégis győz? Ugyanaz történne az országgal, mint a fővárossal: nem oldana meg semmit, miközben megköti az alkukat, és jönnek majd Gyurcsány emberei. Például az nem egy kérdést megérő morális dilemma, hogy cserbenhagyja Budapestet?" - mondta G. Fodor Gábor.

Szecsuáni csípős mártásokat hívtak vissza

A mustárérzékényekre jelenthet veszélyt a mártás.

  • 2021.10.15

Az E.ON földkábelekkel óvja a túzokokat

Uniós forrásból védik az állatokat.

  • 2021.10.14

Tizenhét évre ítéltek egy testvérgyilkost

Az ítélet nem jogerős.

  • 2021.10.14