Magyarországon a divatcikkek ötödét már webáruházak értékesítik

Magyarországon a divatcikkek ötödét már webáruházak értékesítik

A divatcikkek értékesítésében is bővül a webáruházak részesedése, tavaly már majdnem elérte a 20 százalékot Magyarországon - közölte a glami.hu kedden az MTI-vel.

A Glami.hu online divatkereső Fashion (Re)search piackutatási projektjének a magyar online divat kiskereskedelem aktuális helyzetéről szóló legfrissebb jelentése szerint a divat kiskereskedelem a 2020-as 11 százalékos visszaesés után 2021-ben mintegy 10 százalékkal tudott nőni, így a várakozások szerint a hagyományos csatornákon történő értékesítés 2022-ben újra elérheti járvány előtti szintet. Mindeközben az online csatornákon történő értékesítés 23 százalékkal nőtt 2020-hoz képest, és az e-kereskedelmi piac divat szegmensének értéke elérte 311 milliárd forintot.

Az átlagos rendelési érték 2021-ben nem nőtt jelentősen, átlagosan 2,5 százalékkal volt magasabb 2020-hoz képest. Az online vásárló fogyasztók számának növekedése a világjárvány kezdeti időszaka után tapasztalt hullámot követően lelassult, ezért a webáruházak 2021-es bevételnövekedését elsősorban nem az újonnan megjelenő vásárlók, a magasabb árak, vagy a magasabb átlagos rendelési érték, hanem a vásárlások gyakoriságának növekedése tette lehetővé.

A Glami.hu új piaci kihívásokat valószínűsít idén, elsősorban a szállítási és gyártási késedelmek, a növekvő költségek, a geopolitikai bizonytalanságok miatt. Az internetes divatoldalak ezeket részben már érzékelik, hiszen a készletek biztosítása most is okoz nehézségeket, a divatcégek fele ráadásul árat emel idén. Az online áruházak a visszajelzések alapján a legfontosabb kihívásnak eddig a piaci verseny erősödését, a megfelelő hirdetések megválasztását és az emelkedő reklámköltségeket tekintették.

A kutatás a GLAMI Fashion (Re)search projekt része, amelynek fő célja a divat e-kereskedelem dinamikájának megértése. A kutatásaban divatcikk-kiskereskedők körében végzett felmérési eredményeket, termékkategóriákra és termékekre vonatkozó belső adatokat, valamint harmadik féltől származó jelentéseket használtak föl - olvasható a közleményben.

Az idén is kinyit Budapest egyetlen dunai strandja

Az idén is kinyit a SHO Beach, Budapest egyetlen dunai strandja a Kopaszi gáton szerdán - közölte a strand területének tulajdonosa, a Property Market Kft. az MTI-vel.

  • 2022.06.01

Elítélt a bíróság két lányt, aki kirabolt egy külföldit

A rabllás idején az elkövetők 12, illetve 14 évesek voltak.

  • 2022.05.30

Felavatták az első mentőmellényállványt Balatonalmádiban

Ingyenesen biztosít mentőmellényeket gyermekek számára az a mentőmellényállvány, amit vasárnap avatott fel a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) Balatonalmádiban a település legnagyobb strandján.

  • 2022.05.30