Lecsuktak egy balatonfüredi bordélyház üzemeltőt

Lecsuktak egy balatonfüredi bordélyház üzemeltőt

Letartóztatta a bíróság azt az 52 éves férfit, aki egy általa vezetett balatonfüredi éjszakai szórakozóhelyen szexuális szolgáltatásokat nyújtó nők tevékenységét szervezte - közölte a Veszprém Megyei Főügyészség kedden az MTI-vel.

Azt írták: az üzletszerű kerítés bűntette miatt felelősségre vont férfi 2019 júliusától, elsősorban az idegenforgalmi szezonban, mintegy tizenkét nőt - köztük kiskorút is - alkalmazott, akik a tevékenységüket anyagi ellenszolgáltatás fejében rendszeresen végezték a szórakozóhely felett kialakított szobában, vagy alkalmanként külső helyszíneken.

A vendégek előre fizettek a gyanúsítottnak, aki záráskor a megszerzett pénz felét adta a szexuális szolgáltatást nyújtó nőknek - tették hozzá.

A Veszprémi Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyetértve a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésénék veszélye miatt egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását. A végzés ellen a gyanúsított és a védője is fellebbezett, ezért az nem végleges - közölték.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság hétfői tájékoztatása szerint az 52 éves kislődi férfi zavaros ügyei már korábban felkeltették a rendőrök figyelmét, 2020 őszén előkészítő eljárást rendeltek el, majd az idén júniusban indult nyomozás során megállapították, hogy az egyik balatonfüredi szórakozóhelyen prostitúciós tevékenységet folytatnak.

A gyanúsítottat szeptember 3-án fogták el a szórakozóhelyen, ellene kerítés, valamint prostitúció elősegítése megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A férfinál a rendőrök nagy mennyiségű készpénzt is találtak - írták, hozzátéve, hogy a gyanúsított társaságában lévőket is előállították és kihallgatták.

Elkezdődött a Blokád című film forgatása

Elkezdődött a Blokád című film forgatása; a taxisblokád idején játszódó alkotás központi alakja Antall József, a rendszerváltás utáni első, szabadon választott miniszterelnök.

  • 2021.10.25

Viharkárok miatt riasztják a tűzoltókat országszerte

A legtöbb viharkár eddig Budapesten keletkezett.

  • 2021.10.21

Életfogytiglanra ítélték az élettársát és gyermekét meggyilkoló férfit

A férfi feltételesen se bocsátható szabadlábra.

  • 2021.10.21