Kifognak az embereken a városba költözött vaddisznók

Kifognak az embereken a városba költözött vaddisznók

Balesetveszélyes, szabályozási szürkezónába esik, teljesen hiábavaló, pénz- és munkaigényes, lassú, vagy ezek kombinációja. Nehéz feladat hatékony megoldást találni a városokba szokott vaddisznók ellen - írta a Telex.

Éjszaka a vaddisznók jelentik a kijárási tilalmat. (...) A világkiállításra szarvasagancsokból építendő kapun jól mutatna egy két vaddisznóirha vagy -agyar is. A mai magyar valóság szempontjából életszerűbb lenne – írta a Telex olvasója Balatonfűzfőről, az emberlakta területre szokott vaddisznókkal hadakozó Balaton-parti városok egyikéről. Estétől hajnalig a vaddisznók az urak Balatonfűzfőn, de amúgy már a sötéthez sem feltétlenül ragaszkodnak, nappal is mutatkoznak. Tönkreteszik a kerteket, felborogatják és széttúrják a kukákat, tízen-húszan is vonulnak egyszerre együtt, jelenlétük sok lakót megrémiszt, a helyzet megoldásának hiánya pedig sokakat felbosszant.

A cikk ír a belterületi vadászat lehetőségeiről, a vaddisznók közötti eltérésekről, ugyanis genetikai eltérés tapasztalható azoknál az egyedeknél, amelyek alkalmazkodni tudnak a városi környezethez.

Fotó: shutterstock.com

 

Elkezdődött a Blokád című film forgatása

Elkezdődött a Blokád című film forgatása; a taxisblokád idején játszódó alkotás központi alakja Antall József, a rendszerváltás utáni első, szabadon választott miniszterelnök.

  • 2021.10.25

Viharkárok miatt riasztják a tűzoltókat országszerte

A legtöbb viharkár eddig Budapesten keletkezett.

  • 2021.10.21

Életfogytiglanra ítélték az élettársát és gyermekét meggyilkoló férfit

A férfi feltételesen se bocsátható szabadlábra.

  • 2021.10.21