„Főnök, ezt vegye be!”- biztatta a rendőrségi portást a diler

„Főnök, ezt vegye be!”- biztatta a rendőrségi portást a diler

A Salgótarjáni Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem miatt emelt vádat egy testvérpár ellen, akik közül az ifjabb testvér a rendőrség épületében adott át egy kábítószer tartalmú tablettát a meglepett biztonsági őrnek.

A testvérpár idősebb tagja 2020 július közepén több kábítószer tartalmú tablettát szerzett meg, majd abból kettőt 2020. július 19-én átadott az öccsének.

A fiatalabb férfi a tablettákból egyet elfogyasztott, amelytől felfokozott állapotba került. Másnap kora délután a Salgótarjáni Rendőrkapitányság épületéhez ment, ahol a kábítószertől zavartan viselkedve annak ellenére bement az épületbe, hogy a fegyveres biztonsági őr többször rászólt, hogy ilyen állapotban nem mehet be.

A rendőrkapitányság épületében a férfi az őrhöz lépett, majd egy tablettát adott át neki, miközben azt mondta, hogy „Főnök, ezt vegye be, mert ettől jókedve lesz és pörögni fog”. Ezután kiszaladt és leült az út közepére, majd amikor bekísérték a rendőrség épületébe, eszméletét vesztve összeesett, így mentő szállította el a helyszínről.

A férfi vizeletéből többféle kábítószert mutatott ki a szakértői vizsgálat, és a tablettából is kábítószer volt azonosítható.

A két férfi ellen, mivel egymásnak és más személynek adtak át a kábítószerből, kábítószer-kereskedelem miatt emelt vádat a Salgótarjáni Járási Ügyészség, melyet a fiatalabb vádlott rendvédelmi szerv hivatali létesítményében történő átadással követett el. Az ügyészség a vádlottakkal szemben elzárás kiszabására és a bűnügyi költségek viselésére kötelezésükre tett indítványt.

Az ügyben elsőfokon a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.

 

Szecsuáni csípős mártásokat hívtak vissza

A mustárérzékényekre jelenthet veszélyt a mártás.

  • 2021.10.15

Az E.ON földkábelekkel óvja a túzokokat

Uniós forrásból védik az állatokat.

  • 2021.10.14

Tizenhét évre ítéltek egy testvérgyilkost

Az ítélet nem jogerős.

  • 2021.10.14