Felfüggesztettet kapott a begőzölt bölcsész

Felfüggesztettet kapott a begőzölt bölcsész

Az ukrán nagykövetség vátoztatott volna a tudós elődadásának időpontját, erre az illlető berágott és megöléssel fenyegette meg az egyik diplomatát.

Jogerősen egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek egy férfit, aki 2019 februárjában azzal fenyegetett meg egy ukrán diplomatát, hogy megöli - közölte a fellebbviteli főügyész kedden az MTI-vel.

Medveczky Gábor közleménye szerint a Központi Nyomozó Főügyészség 2021 februárjában emelt vádat a bölcsész-kutató foglalkozású, középkorú férfi ellen, akit Ukrajna budapesti nagykövetsége arra kért fel, hogy tartson előadást az ukrán diplomácia megszervezésének századik évfordulóján. A vádlott előzetesen előterjesztette előadásának tervezetét, azonban a diplomáciai képviseletről azt közölték vele, hogy azt - a témaválasztására tekintettel - egy későbbi nyelvészeti konferencián adja elő.

Az előadás elutasítása miatt a férfi 2019. február 1-jén - majd öt nappal később ismét - e-mail-ben ukrán nyelven levelet írt a nagykövetségnek, amelyben az őt ért igazságtalanságra hivatkozva azzal fenyegette meg Ukrajna Magyarországon szolgálatot teljesítő első osztályú titkárát, diplomatáját, hogy megöli - írta.

A Fővárosi Törvényszék 2021 augusztusában első fokon bűnösnek mondta ki a vádlottat nemzetközileg védett személy elleni erőszak miatt, és három hónap börtönbüntetésre ítélte, amelyet egy év próbaidőre felfüggesztett.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú indítványával kezdeményezte a Fővárosi Ítélőtáblánál, hogy a vádlott bűncselekményét minősítse emberölés bűntette előkészületének, valamint szabjon ki ellene felemelt tartamú és hosszabb próbaidejű büntetést, továbbá rendelje el a vádlott pártfogói felügyeletét.

Az ítélőtábla csütörtökön a fellebbviteli főügyészség indítványával egyetértve a vádlottat bűnösnek mondta ki emberölés előkészületében, és egy év börtönbüntetést szabott ki rá, amelyet két év próbaidőre felfüggesztett - olvasható a közleményben.

Az idén is kinyit Budapest egyetlen dunai strandja

Az idén is kinyit a SHO Beach, Budapest egyetlen dunai strandja a Kopaszi gáton szerdán - közölte a strand területének tulajdonosa, a Property Market Kft. az MTI-vel.

  • 2022.06.01

Elítélt a bíróság két lányt, aki kirabolt egy külföldit

A rabllás idején az elkövetők 12, illetve 14 évesek voltak.

  • 2022.05.30

Felavatták az első mentőmellényállványt Balatonalmádiban

Ingyenesen biztosít mentőmellényeket gyermekek számára az a mentőmellényállvány, amit vasárnap avatott fel a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) Balatonalmádiban a település legnagyobb strandján.

  • 2022.05.30