Fegyverrel támadt édesanyjára egy férfi Szarvasgedén

Fegyverrel támadt édesanyjára egy férfi Szarvasgedén

A támadót őrizetbe vették.

Engedéllyel tartott lőfegyverével támadt édesanyjára egy 38 éves férfi a Nógrád megyei Szarvasgedén; a férfit emberölés előkészülete miatt őrizetbe vették - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Dankóné Nagy Éva elmondta: a férfi a vasárnapi nap folyamán italozott, majd a kora esti órákban - közös otthonukban - az engedéllyel tartott vadászfegyverét megtöltötte, és édesanyját azzal fenyegette meg, hogy megöli. A férfitól a házban tartózkodó élettársa a fegyvert elvette, így lövés nem dördült.

A bejelentésre kiérkező rendőrök a helyszínen fogták el az elkövetőt. Őrizetbe vették, ellene a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett előkészülete miatt eljárást folytat. A férfi lőfegyverét lefoglalták, további, engedéllyel tartott lőfegyvereit hatósági tárolásba helyezték, valamint intézkedtek az azok tartására, használatára jogosító engedélyének bevonása érdekében.

Elkezdődött a Blokád című film forgatása

Elkezdődött a Blokád című film forgatása; a taxisblokád idején játszódó alkotás központi alakja Antall József, a rendszerváltás utáni első, szabadon választott miniszterelnök.

  • 2021.10.25

Viharkárok miatt riasztják a tűzoltókat országszerte

A legtöbb viharkár eddig Budapesten keletkezett.

  • 2021.10.21

Életfogytiglanra ítélték az élettársát és gyermekét meggyilkoló férfit

A férfi feltételesen se bocsátható szabadlábra.

  • 2021.10.21