A Moderat, a Sofi Tukker is fellép idén a Budapest Parkban

A Moderat, a Sofi Tukker is fellép idén a Budapest Parkban

A nemzetközi elektronikus zenei színtér három népszerű előadója, a Moderat, a Sofi Tukker és a Thievery Corporation is fellép idén a Budapest Parkban.

A fővárosi koncerthelyszín tizenegyedik szezonja április 21-én indul. A kínálatban szerepel rock (Deftones, Billy Idol, Nick Mason's Saucerful of Secrets, Billy Talent, Black Veil Brides, My Chemical Romance), pop (5SOS, Pet Shop Boys), indie (Pixies, alt-J, Tash Sultana), bluesrock (Gary Clark Jr.) és cigány-punk (Gogol Bordello) is - írják a szervezők az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben.

A frissen bejelentett három elektronikus zenei sztár közül a Thievery Corporation július 5-én lép színpadra a Budapest Parkban. Az amerikai duó legutóbb 2019-ben járt Magyarországon (akkor is a Parkban). Rob Garza és Eric Hilton 1996-ban hozta létre a formációt, amely szokatlan, egyedülálló zenei világot teremtett. A Thievery Corporationben keveredik a dub, a bossa nova, a trip hop, az acid jazz és az elektronika; legutóbbi, 2020-as lemezükön szimfonikus zenekari kísérettel gondolták újra saját dalaikat.

Július 22-én egy supergroup, a Moderat ad koncertet. A Modeselektor két tagja, Gernot Bronsert és Sebastian Szary, illetve az Apparat néven alkotó Sascha Ring fúziójából létrejött berlini Moderat a Modeselektor dübörgő basszusait az Apparat érzékeny, finom dallamaival egészíti ki. Első, 2009-es albumukkal azonnal berobbantak, de nagyon szólt a 2013-as II című anyag is. Rengeteget turnéztak, 2016-ban egy újabb stúdiólemez mellett egy élő anyag is megjelent. Öt év csend után idén tér vissza a Moderat egy új albummal: a More D4ta az elszigeteltség és az információs zaj témáit járja körbe.

Szeptember 28-án a 2020-ban elmaradt első önálló magyarországi koncertjét pótolja a Sofi Tukker. Sophie Hawley-Weld és Tucker Halpern floridai duója vidám, könnyen befogadható elektronikus dallamaival lett népszerű. A járványidőszakban naponta jelentkeztek online dj szettel, remixeket készítettek olyan előadóknak, mint Lady Gaga, Carl Cox vagy Nina Simone, de született közös dal Amadou & Mariammal is. Első, Drinkee című 2016-os kislemezükre Grammy-jelölést kaptak, akárcsak két évvel későbbi Treehouse című első stúdióanyagukra a legjobb tánczenei/elektronikus album kategóriában. Dalaik, amelyek telefonreklámtól számítógépes játékon át Az új pápa című Sorrentino-sorozat főcíméig számos helyen felbukkantak, angolul, spanyolul és portugálul is megszólalnak.

 

Az idén is kinyit Budapest egyetlen dunai strandja

Az idén is kinyit a SHO Beach, Budapest egyetlen dunai strandja a Kopaszi gáton szerdán - közölte a strand területének tulajdonosa, a Property Market Kft. az MTI-vel.

  • 2022.06.01

Elítélt a bíróság két lányt, aki kirabolt egy külföldit

A rabllás idején az elkövetők 12, illetve 14 évesek voltak.

  • 2022.05.30

Felavatták az első mentőmellényállványt Balatonalmádiban

Ingyenesen biztosít mentőmellényeket gyermekek számára az a mentőmellényállvány, amit vasárnap avatott fel a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) Balatonalmádiban a település legnagyobb strandján.

  • 2022.05.30