A 25 éves szombathelyi sakk nagymester tartja helyét a világranglistán

A 25 éves szombathelyi sakk nagymester tartja helyét a világranglistán

Ő a világ 11. legjobb sakkozója.

 

A szombathelyi Rapport Richárd a hollandiai nagymesterversenyén, Wijk aan Zee városában Master-kategóriában indulva második helyezést ért el, így megőrizte Élő-pontszámát és változatlanul a 11. helyen áll a nemzetközi szövetség, a FIDE világranglistáján.

Vasárnap ért véget a nagymúltú - 1938 óta minden évben megrendezett - Corus sakktornán Rapport nyolc pontot gyűjtött. Az általában év elejen megrendezésre kerülő versenyen az első helyen a torna rekordere, a világbajnoki címvédő, norvég Magnus Carlsen végzett, ő 9,5 ponttal a 14 fős mezőnyében egyedüliként maradt veretlen. Csak az immár nyolcadjára tornanyertes Carlsennek sikerült jobban teljesíteni Rapport Richárdnál, aki öt partit megnyert, miközben hat döntetlen mellett kétszer veszített.

A FIDE februári rangsorát így Carlsen 2865 ponttal vezeti, Rapport Richárd pedig 2763 ponttal tartja tizenegyedik helyét.

Az utolsó napon, a 13. fordulóban a világos bábukat vezető magyar nagymester a holland Anish Girivel a 14. lépésben egyezett meg a döntetlenben, ez Girinek a negyedik helyet jelentette a tornán.

 

 

Az idén is kinyit Budapest egyetlen dunai strandja

Az idén is kinyit a SHO Beach, Budapest egyetlen dunai strandja a Kopaszi gáton szerdán - közölte a strand területének tulajdonosa, a Property Market Kft. az MTI-vel.

  • 2022.06.01

Elítélt a bíróság két lányt, aki kirabolt egy külföldit

A rabllás idején az elkövetők 12, illetve 14 évesek voltak.

  • 2022.05.30

Felavatták az első mentőmellényállványt Balatonalmádiban

Ingyenesen biztosít mentőmellényeket gyermekek számára az a mentőmellényállvány, amit vasárnap avatott fel a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) Balatonalmádiban a település legnagyobb strandján.

  • 2022.05.30